The Bundamba Aquatic Centre redevelopment has successfully rejuvenated this popular community facility.  A major consideration for the project was to achieve maximum integration with existing structures and functionality, a year-round facility for users, and ease of operation and a focus on safety for the facility managers. The project outcome is both dynamic and practical, enhancing the existing facility whilst creating new spaces and aesthetics to enliven the centre.

Significant elements of the redevelopment include a new entry spine which flanks the new gymnasium building, connecting the car park with a new kiosk and entry point.  The spine enables easier way finding for users and offers key aesthetic views of the pool areas, whilst limiting access to the key service areas, which are now consolidated, providing easier operational and service access.

.